Recepty z hrušky| Tri chody s hruškou

Hruška je  jedným z jesenných populárnych ovocí, čo nie je náhoda, je to veľmi príjemnej chuti sladké a šťavnaté ovocie. Okrem toho má rad zdravie chrániacich účinkov,  ktoré ani spracovaním  nestrácajú svoj účinok. Aj to je dôvod, prečo by ste ho mali pravidelne konzumovať v sezóne, k čomu vám ponúkajú pomoc recepty z hrušky.  


Hruška je bohatá na vlákninu, vitamíny, antioxidanty, rôzne minerály a vlákniny, s nízkym obsahom kalórií. Jej komponenty prispievajú k vyčisteniu hrubého čreva, detoxikácii, k prevencii rakoviny, chráni srdce, zmierňuje príznaky osteoporózy, odstraňuje pretrvávajúce bolesti v krku. Okrem toho, hruška má schopnosť zvýšiť účinnosť chudnutia. Nasledujúce recepty z hrušky vám pomôžu pripraviť kompletný chod rýchlo a ľahko.

Recepty z hrušky ( predjedlo)

Šunkové košíčky s hruškami

Prísady:

• 200 g nakrájanej surovej šunky

• 400 g mäkkého syra

• 2 hrušky

• 1 hrsť lúpaných tekvicových semiačok

• med

• čierne korenie

• čerstvo vylisovaná citrónová šťava

Príprava:

  • Hrušky olúpte, nakrájajte na malé kocky a namočte v citrónovej šťave.
  • Plátkami šunky vysteliete formy na muffiny tak, aby  šunka prečnievala cez okraj formy, nakoľko počas pečenia sa šunka scvrkne.
  • Treba dbať aj o to, aby sa plátky značne prekrývali, ináč sa počas pečenia rozídu a neudržia plnku.
  • Šunku vo formičkách pečiete v 200 ° C predhriatej rúre asi 10 minút. Ak to bude hotové, vyberiete a necháte vychladnúť.
  • Medzitým zmiešate syr, kocky hrušky a pečené tekvicové semiačka, okoreníte (nepridávame soľ, pretože šunka je veľmi slaná).
  • Upečené šunkové košíky vyberte z košíkov,  naplňte zmesou, na ktorú nakvapkajte vlažný med a okamžite podávajte.

Recepty z hrušky (hlavné jedlo)

Orechovo-hruškové rizoto

prísady:

• 320 g ryže

• 400 g zrelých, ale nie príliš mäkkých hrušiek

• 100 g jadier vlašských orechov

• 1 1iter vývaru  z mäsovej alebo zeleninovej polievky

• 1 citrón

• 1 malá cibuľa

• 50 g masla

• 1 dl suchého bieleho vína

• korenie podľa chuti, prípadne strúhaný parmezán

príprava:

  • Umyte citrón, vytlačte šťavu a kôru dajte stranou.
  • Hrušky ošúpte a nakrájajte na mesiačiky, vyberte jadrovník.
  • Nakrájajte na tenké plátky a potom priamo na ne nalejte citrónovú šťavu, aby kúsky nezhnedli.
  • Jadrá vlašských orechov nasekajte na hrubo, ale predtým odložte bokom 4 kusy polovíc orechov na zdobenie.
  • Vo väčšom kastróliku rozpustite 30 dkg masla a nadrobno nakrájanú cibuľu,  ktorú opražte do sklena.
  • Pridajte ryžu, trochu opraženú a zalejte vínom.
  • Potom ju podlejte vývarom a varte za stáleho miešania.
  • Keď je ryža skoro hotová, pridajte nakrájané ovocie, s výnimkou niekoľkých plátkov nakrájanej hrušky. Keď je jedlo uvarené, pridajte zvyšné maslo, ľahko opražené orechy, korenie.
  • Podávame ozdobené plátkami hrušky a orechov.

Hruška recepty (dezerty)

Nutella hruška kabát

prísady:

• 1 porcia lístkového cesta

• 4 zrelé hrušky, ale tvrdé

• 1 vajce

• Nutella alebo čokoládový krém iného druhu, alebo arašidové maslo

príprava:

  • Hrušku opatrne zdola otvorte a opatrne odstráňte jadrovník, potom vytvorte dutinu, v ktorej bude Nutella.
  • Až potom hrušku olúpte, takto sa nemôže rozpadnúť.
  • Kysnuté cesto nakrájajte na tenké prúžky, ale predtým za pomoci pohára v spodnej časti hrušky vykrojte väčšie kruhy (štyri samozrejme).
  • Hrušky naplňte Nutellou, trochou cesta uzavrite spodok.
  • Hrušku postavíme na okrúhly spodok, a celý jej povrch obkrútime prúžkami z cesta.  Pečte pri 185 ° C počas 20 minút a podávajte teplé alebo studené.
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email